Bac-feriboat Romania-Bulgaria RAPID si IEFTIN

Informatii

Deschiderea bacului

Sambata, 10 aprilie, a fost, la Turnu Magurele, o sarbatoare la care au participat peste 1200 de oaneni. La ora 10.00, oaspetii bulgari, condusi de viceprefectul districtului Pleven, Boico Boltacos si de primarul orasului Nikopole, Valeri Jelezcov, au sosit pe malul romanesc, unde au fost intimpinati de presedintele Consiliului Judetean Teleorman, Liviu Dragnea si de primarul municipiului gazda, Nicolae Mohanu.
Bucurosi ca se afla in vizita la Turnu Magurele, oficialii bulgari au declarat istorica ziua de 10 aprilie si au propus instituirea ei ca zi a prieteniei intre orasele Turnu Magurele si Nikopole. Au mentiont faptul ca cele doua administratii lucreaza in continuare la proiecte comune care vor duce la cresterea potentialului economic pe ambele maluri ale Dunarii.
Presedintele Consiluilui Judetean Teleorman, domnul Liviu Dragnea a felicitat institutiile romane si bulgare care au contribuit la realizarea ferryboat-ului. In opinia sa, aceasta investitie de viitor va genera dezvoltarea economica a zonelor pe care le leaga.
Rampa de acostare a vaselor, cladirile pentru controlul autovehiculelor, statia epizootica, drumurile, platformele si locurile de parcare, retelele de apa, canalizare si electricitate sunt amenajate pe aproximativ 5 ha de teren cu o investitie europeana a CJ Teleorman.
Bacul are o capacitate maxima de 243 tone, putand transporta si 260 de persoane, la o singura trecere a fluviului.

Condii de trecere a frontierei

Un cetatean roman poate calatori intr-o tara din Uniunea Europeana in urmatoarele conditii:
-la trecerea frontierei, prin punctele de trecere deschise traficului international, se legitimeaza cu cartea de identitate sau pasaportul valabile;
-nu se afla in niciunul din cazurile de limitare a exercitarii dreptului la libera circulatie in strainatate
Ca cetateni ai unui stat membru al Uniunii Europene, romanii beneficiaza de un control minim la trecerea frontierei, ce consta intr-o verificare rapida si imediata a documentelor de calatorie pentru stabilirea identitatii. Controlul se efectueaza pe culoarul (culoarele) special amenajat - pentru cetateni U.E. si S.E.E. - iar, la final, Politia de Frontiera nu aplica, in documentul de calatorie, stampila de intrare/iesire in/din tara.
In cazul cetatenilor romani minori, iesirea din tara se face cu respectarea prevederilor Legii 248/2008.Politistii de frontiera permit iesirea din tara unui cetatean roman minor - numai daca este insotit de o persoana fizica majora - in urmatoarele cazuri:
-este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste insotit de ambii parinti;
-este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti, numai daca parintele insotitor prezinta o declaratie a celuilalt parinte, din care rezulta acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei, statul (statele) de destinatie, precum si cu privire la perioada acesteia ori face dovada decesului celuilalt parinte

Facilitati oferite de Tr. Magurele

Situat la 130Km de capitala, municipiul Turnu Magurele poate fi o alternativa de petrecere a timpului liber prin practicarea pescuitului sportiv pe Dunare, vizitarea monimentelor istorice dintre care mai importante sunt: Cetatea romana Turris, Catedrala Sf. Haralambie (copie fidela a Manastirii de las Curtea de Arges), Muzeul Municipal, si plimbari cu vaporasul pe Dunare
Posibilitatea alimentarii cu carburant NON-STOP la statia Petrom Viva plasata la intrarea dinspre Alexandria si posibilitatea achitarii cu Cardul.
Cazarea poate fi facuta la Hotelul de 3 stele Turris situat in centrul orasului, hotel care va poate pune la dispozitie urmatoarele:
-Room service;
-Parcare auto;
-Parcare autocare;
-Receptie spatioasa;
-Eliberare camera - ora 12:00
-Portar 24 ore;
-Spalatorie;
-Facilitati conferinte;
-Alte facilitati: LA CERERE

Informatii 2012

Vezi aici Convocatorul AGA pentru 25 mai 2012.

Vezi aici bugetul de venituri si cheltuieli 2012.

Vezi aici contractul de mandat.